Staiceles vidusskolas 9.klases izlaidums – 10.06.2017.

Izlaidums

 „Šogad durvis uz lielo pasauli vērs 13 Staiceles vidusskolas 9.klases absolventi. Šīs viņu ceļš uz lielo dzīvi aizsākās 2008.gada 1.septembrī, kad šodienas jaunieši, bikli un uztraukušies, kopā ar saviem vecākiem atnāca uz skolu, lai gūtu zināšanas. Ir pagājuši 9 gari, grūti, bet visai interesanti skolas gadi. Un tāpēc šodien, lai atsauktu atmiņā tā 1. septembra dienas emocijas, aicinu pirmo audzinātāju Gloriju Vizuli un absolventu vecākus, kas visus šos gadus bija blakus un atbalstīja savus bērnus, ienākt zālē”. Ar šiem vārdiem sagaidīju savus 9.klases audzēkņus.  Te nu viņi ir:  Agnese Medne, Artūrs Rainers Talcis, Santa Grāvīte, Emīls Artūrs Sorokins, Laura Reide, Raimonds Miķelsons, Alens Mārtiņš Jirgensons, Krista Evelīna Leimane, Alise Krastiņa, Jānis Pabērzs, Mārtiņš Ristamecs, Raivo Rumka un Sonora Laksberga.

Skanot aplausiem absolventi kopā ar vecākiem ienāca zālē, sasveicinājās ar audzinātāju, nostājas uz podestiem.  Seko  pateicības  vārdi skolotājiem un vecākiem par rūpēm, atbalstu, palīdzību, ko viņi sniedza visus šos gadus. Un nu ir pienācis laiks saņemts pirmo izglītības dokumentu – apliecību par pamatizglītības iegūšanu. Skolas direktore Sandra Brokāne un klases audzinātāja Valentīna Andrejeva sveic absolventus un viņu vecākus. Kamēr  jaunieši parakstās par dokumenta saņemšanu, kl. audzinātāja nolasa to, ko jaunieši viens par otru bija rakstījuši pēdējā audzināšanas stundā.      

Apsveikt jauniešus bija ieradušies radi, draugi, paziņas. Apsveikumu vārdus, novēlējumus, ceļa vārdus absolventiem teica  Staiceles pilsētas pārvaldes vadītājs Pēteris Kuzmenko, Alojas novada izglītības speciāliste Ilze Kapmale, Alojas novada domes pārstāvis Māris Možvillo. Labākos sportistus – Emīlu Artūru Sorokinu, Artūru Raineru Talci un Alenu Mārtiņu Jirgensonu sveica Alojas novada sporta skolas direktore Inga Konrāde. Sonoru Laksbergu sveica Staiceles Mūzikas un mākslas skolas pārstāve Ārija Daugule.  Nākamā  9.klase un viņu audzinātāja I. Graviņa uzdāvināja jauniešiem krāsainas brilles, lai tad, kad viss šķiet pelēcīgs un garlaicīgs, brilles palīdz saskatīt dzīves krāšņumu un daudzkrāsainību.

Kad  izskan visi apsveikumi, saņemti ziedi un dāvanas, pateikti visi pateicības vārdi, aicinu savus jauniešus uz skatuvi, kur ir izveidota klases telpa, ar vārdiem:

Nāciet, pasēdēsim visi kopā,

Kaut laiks ir projām iet.

Uz citu pusi katram

Liek dzīves ceļš jums skriet.

Nāciet, paklusēsim brīdi,

Ir daudz kas piedzīvots.

Uz mirkli bija brīnums

Mums visiem šodien dots.

Nāciet, pabūsim vēl kopā

Zem zvaigznēm šovakar.

Lai dvesmu jaunai dzīvei

Rīt sevī atrast var!

„Vēl brīdi pabūsim kopā un atcerēsimies, kāda ir bijusi mūsu dzīve šajā klasē. Ir bijuši gan laimīgi brīži, gan strīdi. Es vēlos jums pateikt paldies par katru dienu, ko pavadījām kopā, par pārsteigumiem, ko spējāt sagādāt.  Paldies kolēģiem, kuri daudz ir izdarījuši, lai jūs būtu šodien šeit. Paldies vecākiem par sadarbību.  

Laimīgu ceļu, mani bērni!

Valentīna Andrejeva, 9.kl. audzinātāja